Sunday, June 8, 2008

Tagged Lagi...usrah?

Tagged?!...Aiman lagi....dua2 sekali pulak tuh...hmm,,,tp xpe la...at least, ade lagi orang yg masih ingat kat aku....

Tag ini dinamakan: Usrah Yang Lazat, Lemak Berkrim (^_^)....sape entah yg bagi nama ni...

[1*] Berapa lama anda dah sertai usrah?

Sejak form 1...kt smakj dulu...

[2*] Bagaimana anda boleh sertai usrah?

Sebab semua orang diwajibkan masuk usrah masa kat sekolah dulu...jadi aku nak tak nak, join je la...

[3*] Kenapa anda menyertai usrah?

Sebab macam kat atas la...yela, aku bukannye pandai pon nk buat usrah sendiri masa tu...

[4*] Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah

1. Seronok...mase form 1 dulu, aku masih ingat masa naqib aku ajar baca quran...thanks la ye...dah la ajar time luar waktu rasmi usrah, rajin betul dia kan?

2. Rasa dihargai ala2 mcm ada ikatan (ukhwah) r gitu....naqib usrah aku tu, ambil berat kat anak-anak buah dia...selalu tanya pasal akademik ngan disiplin kitorang....yg aku xleh lupe, bile tibe ramadhan, kitorang keluar duit, pastu beli makanan kat bazar...then, berbuka sama2 kat dewan makan...

[5*] Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah

1. Dapat belajar mengaji...macam yang aku kata kat atas tuh...

2. Menghargai ukhwah...bila aku dah jadi naqib, rasa seronok sangat...

3. Ilmu...

4. Pengalaman...masa usrahlah kali pertama aku bagi tazkirah...tajuknya 'salam', sebab naqib usrah suruh.

5. Kawan a.k.a. sahabat seperjuangan...




Peraturan Tag:

1. Setiap blogger mesti letakkan peraturan ini di hujung entri
2. Blogger yang ditag perlu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan
3. Blogger yang ditag perlu meletakkan jawapan di dalam entri blog masing-masing
4. Jangan lupa untuk tag rakan-rakan blogger yang lain
5. Jangan lupa untuk maklumkan bahawa mereka telah ditag dan perlu membaca blog anda
6. Blogger yang ditag dikehendaki untuk tag lima orang blogger yang lain

The next person???

1. Ima
2. Zharif

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template