Thursday, February 24, 2011

[r.e.s.u.l.t.] KEPUTUSAN PENUH PRK UIAM

CONSTITUENCIES (GOMBAK CAMPUS)

AHMAD IBRAHIM KULIYYAH OF LAWS:
Hafizul Faris bin Che Razlan (641)
Muhammad Eizzaz b Redzuan (418)
Muhammad Fitry b Hussin (619)
Muhammad Taufiq b Johari (186)

KULIYYAH OF ENGINEERING:
Mohamad Amir Arif b Ramli
Syahril Uzair b Syahmil Hameed
(won uncontested)

KULIYYAH OF ECONOMICS & MANAGEMENT SCIENCES:
Masyitah bt Md Hassan (540)
Mohammad Iqbal b Ab Wahab (837)
Nashrul Haziq b Mohd Nasir (257)
Nur Sakinah Sulaiman (680)
Wan Mohd Hafiq b Abdul Jalil (726)

KULIYYAH OF INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY:
Siti Aminah Mohd Naim
Wan Zulkarnain Wan Ismail
(won uncontested)

INSTITUTE OF EDUCATION:
Mimi Nor Syahuda bt Setapani (182)
Nik Mohd Hanis Nik Rakami (273)
Mohd Fairul Mohd Nawawi (110)
Nurrul Hafizul Che Hussin (146)
Ahmad Abdussalam Husni (103)

KULIYYAH OF ISLAMIC REVEALED KNOWLEDGE & HUMAN SCIENCES:
Mahirah Abdul Rashid (1624)
Mahmud Rajaie Othman (499)
Mohamad Kamal Hakimie Mohd Nazri (355)
Mohd Hazirin Zainordin (262)
Mohd Rizwan b Mat Zain (1337)

KULIYYAH OF ARCHITECTURE & ENVIROMENTAL DESIGN:
Adib Fakhrullah b Azmi
Muhammad Hafizul b Taib
(won uncontested)

INTERNATIONAL STUDENT:
Mohammad Mohiuddin
Abas Abdullah Ahmed
Habib Abu Omer
Noman Bashir
(won uncontested)


CONSTITUENCIES (KUANTAN CAMPUS)

KULIYYAH OF ALLIED HEALTH SCIENCES:
Anis Nadia Hussin Shokri (163)
Farihah bt Abdullah (115)
Muhammad Luqman Hakim bin Roomali (207)

KULIYYAH OF DENTISTRY:
Kamal Amar bin Dahlan
Nurun Hanim bt Othman
(won uncontested)

KULIYYAH OF MEDICINE:
Hanis bt Abdul Rani
Sharif b Ahmad
(won uncontested)

KULIYYAH OF NURSING:
Fauzan b Mohamed (148)
Intan Fazirah bt Mustapha (84)
Nur Zu’aini bt Mohd Sariful Lim (116)

KULIYYAH OF PHARMACY:
Ahmad Mustaqim b Ariffin
Noor Baiti Solehah bt Nu Awi
(won uncontested)

KULIYYAH OF SCIENCE:
Muhammad Shafiq bin Abu Hassan
Siti Aminah Muhammad Imran
(won uncontested)

INTERNATIONAL STUDENT:

Miss Hasna Ahmad
(won uncontested)

"Dari Mahasiswa Untuk Mahasiswa"

Monday, February 14, 2011

Catatan Masa Lepak (Mak Abah i.n.s.p.i.r.a.s.i. sepanjang zaman..=))

MAK ABAH saya berprofesyen sebagai dua orang GURU.

Mungkin dulu saya tak berapa perasan tentang perkara ni (tapi memang ada perasan gakla). Mak abah saya memberikan impak yang cukup-cukup besar dalam pembentukan diri saya dan adik beradik yang lain.

Bukan nak berbangga ataupun apa, tapi nak puji je.

Masa saya kecil dulu, saya ada satu cita-cita. Nak jadi Cikgu. Cita-cita ni masa sekolah rendahlah; abang saya pun ada cita-cita yang sama. Saya ingat lagi, ada satu ketika itu, saya masih lagi di sekolah rendah tahap satu. Abang saya siap buat kelas Matematik lagi untuk saya dan adik saya. Memang macam kelakar, tapi itulah kuatnya semangat nak jadi cikgu.

Kemudian, bila saya dah besar sikit; dah sekolah menengah, saya modify sikit cita-cita tu jadi Pensyarah (sebab nak nampak advance sikit la kononnya).

Walaupun kini saya tengah ambil Program Kejuruteraan di Universiti, tapi minat nak jadi cikgu tu masih ada; cumanya kalau famili saya tanya, saya cakaplah, "Amik Engineering kot, jadi engineer la".

Ok, fact yang saya nak bawa kat sini adalah, adik beradik saya ada 8 orang; 5 dah kerja, 3 masih belajar; dan 4 dah berkahwin...cuba bayangkan, yang 5 abang kakak tambah 4 orang abang kakak ipar sekali; jumlah=9 orang (tak termasuk mak dan abah); semuanya bekerja sebagai GURU; ada yang jadi cikgu sekolah rendah, KPLI, J-Qaf, ada MRSM, ada Sekolah agama swasta dll.

Menarik kan fakta ni...

P/s: Apa pujian yang saya nak cakap tadi? Saya nak kata, mak abah saya ni memang jaga kami betul-betul la, dan bersungguh-sungguh menjiwai profesyen masing-masing, sampaikan anak-anaknya ikut jejak langkah mak abah; mungkin sebab nampak best kot kerja cikgu ni...tapi yang tak tahannya tu, yang menantunya pun semua pakat pilih kerja yang sama...=)

Wednesday, February 2, 2011

[isu umat] MUNGKIN MEREKA BUKAN ORANG YANG PENTING BAGI ANDA...TAPI...

Pasca PRK DUN Tenang; kita masih lagi ada satu PERKARA yang sangat-sangat PENTING!!!


Mengenai KRISIS di Mesir. Bagi sesiapa yang masih lagi TIDAK TAHU @ tidak AMBIL TAHU, sila berbuat demikian SEGERA. Sila menjadi seseorang yang ALERT dengan isu semasa dan kebajikan SAHABAT2 kita di LUAR NEGARA.

Bayangkan, kalaulah disana terdapat ibu bapa kita, abang kakak kita, adik-adik kita, saudara mara kita ataupun sahabat handai kita. Pastinya kita merasai KECEMASANNYA.

Siapapun mereka, mereka tetap SAUDARA kita dalam Islam.

Oleh itu, sila KLIK SINI atau mana-mana lagi sumber info di facebook, twitter, akhbar, blog-blog, laman-laman agensi kerajaan atau mana-mana sumber lain. [semudah cari di engin carian yang melambak itu]

Harap Alert!!...wallahu a'lam...

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template