Thursday, July 31, 2008

Visi - Penglihatan - Mata

Assalamualaikum,

Aku terfikir. Kawan-kawan seKisas aku ramai yang tengah buat persedian ke luar negara. Aku belajar dalam negara je. Duduk la kat uia ni.

Tapi, isunya bukan belajar ape dan di mana.

Aku terfikir balik. Anas pernah cakap yang dia nak jadi top student (sekarang tengah buat persediaan ke Kanada).

Tapi, isunya bukan dia. Aku yakin dia maksudkan apa yang dia kata. Tak kisahlah dapat atau tidak, yang penting dia buat.

Apa yang aku fikirkan sebenarnya adalah diri sendiri. Aku belajar dalam negara. Sepatutnya peluang untuk aku menjadi yang cemerlang itu lebih besar. Dalam erti kata yang lain, persaingannya mungkinlah tidak sebesar yang akan belajar di luar (negara) kerana meraka adalah pelajar yang dipilih (insya-Allah cemerlang akademik semuanya). Tapi, aku bukan kata pelajar dalam negara tak pandai, tapi mungkin tak seramai (persaingan) 'mereka'.

Tapi, aku pun pelik, leka betul aku ni. Sedang Islam dipijak, aku masih tidur lagi (astarghfirullah).

Walaubagaimanapun, sebenarnya aku menulis ni sebab (utama) aku dah lame tak update blog...

Apapun, aku doakan kejayaan (fauzun azim) kita bersama...amin


(wa)Salam kegemilangan!


p/s: harap anda semua faham. kalau tidak, ulangi kembali pembacaan anda. selamat membaca

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template